2011-08-05 12:25:02• hírek • Póti Orsolya

"Múltunk ismerete a kulcs"

Többnyire történészek, történelemtanárok vettek részt azon a péntek délelőtti könyvadományozással egybekötött előadáson, melyet a Szatmári Híd Egyesület és Póti Eduárd történelemtanár szervezett. Az érdeklődők Radics Géza Chicagóban élő magyarságkutató előadását hallgathatták.

A résztvevőket elsőként Krakkó Rudolf, a Szatmári Híd Egyesület elnöke köszöntötte, majd Póti Eduárd történelemtanár vette át a szót. „A történelmünkkel, a magyarság múltjával manapság a diákok is előszeretettel foglalkoznak a történelmünkkel. Éppen ezért nagy szükség van olyan emberre, akinek munkáit diákok, szülők és tanárok egyaránt a kezükbe vehetik, mert a könyveken keresztül hiteles képet kaphatunk történelmünkről, múltunkról" - mondta el Póti Eduárd.

Radics Géza is megerősítette, hogy a gyerekek nagy részét valóban érdekli a történelem, éppen ezért igyekezett számos iskolába eljuttatni az 1992 óta készülő munkát, az „Olvasmányunk múltunkról" című tankönyv-kiegészítő könyvet.

„Múltunk ismerete a kulcs egy nép megmaradásához. Ebben viszont lelkes történelemtanárokra is szükség van. Az összefogásunk alapja a magyarságunk, de ehhez ismerni kell a múltat, történelmünket." - fejtette ki Radics.

Az érdeklődők a magyarságkutatótól első kézből kaptak pontos információkat a Boszniai piramisokról, egészen pontosan az állítólag ott található magyar rovásírás-leletekről, amelyeket a tudósok a mai napig nem tudnak megmagyarázni.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: